Brassband Ere Zij God Damwâld speelt in de vroege Kerstmorgen ‘Komt allen tezamen’ en laat het dorp in kerststemming ontwaken. (13 foto’s)

Stille Nacht, Heilige Nacht. Traditiegetrouw spelen een aantal leden van de plaatselijke brassband Ere Zij God Damwâld, dit lied op de hoek van de straat in ons dorp. Bijna pal tegenover mijn woning. Vanmorgen om 06.30 uur geen echter geen Stille Nacht, Heilige Nacht. Het werd het mooie lied: ‘Komt allen tezamen’ en dit klonk wederom erg goed! Daar kom je even je bed voor uit!. Een aangename en prettige verstoring van de nachtrust, in deze vroege kerstmorgen. Ook dit jaar waren m’n oogluikjes vroeg geopend. Je ligt als het ware te wachten…. en daarom stond ik voor zes uur naast mijn warm bedje. Na een viertal kerstliederen gespeeld te hebben trok het muzikale gezelschap naar het volgende punt. Ook in andere dorpen in onze regio, klinken in de kerstnacht de blijde muzikale noten. Jammer dat er ook dit jaar geen sneeuw lag, dan was het plaatje compleet geweest. Nu waaide het behoorlijk hard en was het veel te zacht, qua temperatuur, voor de tijd van het jaar. Als ik me niet vergis hoorde ik ook Kerstmuziek uit het buurdorp Broeksterwâld.

Bedankt Brassband Ere Zij God uit Damwâld.

Evenals vorige jaren: De Kerstdagen worden vaak gevierd in familiekring, of met goede vrienden en kennissen. Een Familiefeest. Dikwijls is dit ook een moment, om stil te staan bij minder leuke dingen. Velen missen een dierbare in hun midden tijdens deze kerstdagen, de zogenaamde lege stoel. Weer anderen zitten in deze dagen met ernstig zieke familieleden. Kortom het is niet alleen maar feest, het is niet alleen maar schransen en drinken… er is ook het nodige verdriet en de nodige zorg! Dit mogen we absoluut niet vergeten. Zelf zit ik nu bijna twee jaar met een lege stoel…!

Natuurlijk wens ik iedereen gezellige Kerstdagen

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s