Carbidschieten…, het is en blijft een prachtige oude traditie, die nooit verloren mag gaan. Gezelligheid in onder meer Damwâld, Walterswâld, Westergeest, Ee, Kollumerpomp, Oudwoude en Driezum/Walterswâld. (155 foto’s)

Al knallend gaan we op deze oudejaarsdag richting 2018. Vanmorgen werd ik om ongeveer 02.30 uur gewekt door de eerste carbid-knallen. Zondag of geen zondag…, er werd in alle hevigheid geknald! Gelukkig toonde men respect voor de mensen die deze zondagmorgen naar de kerk moesten! Carbidschieten, een prachtige traditie en deze mag, wat mij betreft nog heel lang blijven! Natuurlijk zijn er de nodige gevaren. Echter van gemeentewege wordt er stevig gewerkt aan de veiligheid. Samen met mijn jongste zoon heb ik een rondje Noordoost Friesland gemaakt. Het dorp EE had ook dit jaar weer heel veel melkbussen op een rijtje liggen! Hier was elke melkbus bemand met een man of een stoere meid! Een waar spektakel. Ook hebben we, Damwâld, Kollumerpomp, Westergeest, Oudwoude en Driezum/Walterswâld bezocht. Het is en blijft een mooie traditie…, dat carbidschieten! Mijn foto’s laten een beetje de sfeer en gezelligheid zien op de diverse locaties. Jammer, dat het nogal regenachtig was. De temperatuur was abnormaal hoog, maar liefst 12 graden!

*** Druk op onderstaande fotolink om 155 te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipNoPNQq-d8oiYqgD16sTX6AdKgR3U9qfSIyiU4s?source=pwa&authKey=CLyd0eSztbqGVQ

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s