Veerboten van en naar Ameland hebben het deze maandag erg moeilijk tijdens extreem laag water. Voor mij nu nog geen probleem: Lekker banjeren langs strand, tijdens flinke kou… en dan is er alweer koffie bij De Jong! (12 foto’s)

Nog geen week geleden stond ik in Holwerd te kijken naar heel veel water, tijdens een zware westerstorm. Vanmorgen zat ik vanaf Ameland te kijken naar De Sier in Holwerd. Dit alles via de webcam. Het water in de Waddenzee staat zo laag, dat de veerboten amper nog kunnen varen. De Sier heeft vanmorgen een paar uur voor Holwerd liggen manoeuvreren: Metertje vooruit…, metertje achteruit. Oorzaak is de straffe oostenwind. Die blaast bijna alle water de Waddenzee uit en zorgt er voor dat de vaargeulen nagenoeg droog komen te staan. Zelf zal ik proberen deze week Ameland toch weer te verlaten. Vanmorgen heb ik de reservering van de auto, zekerheidshalve geprobeerd vast te leggen. Begrijp wel, dat Ameland een gigantisch probleem heeft met de vaargeul…! Denk maar eens aan het feit, wat dit allemaal wel niet voor economische gevolgen heeft! Omdat ik toch naar het kantoor van WPD moest, heb ik ook gelijk een kijkje genomen bij de haven. Een enkele gast kwam of ging nog met de Watertaxi. Verder was het er abnormaal stil…

Vanmiddag werd het alweer genieten van een heerlijke, maar koude wandeling. De gevoelstemperatuur ligt ver beneden nul! Via Klein Vaarwater en door het bos, naar alweer het mooie strand. Weer langs de vloedlijn naar de strandovergang van Nes banjeren. Voor alle duidelijkheid: Op het strand is de gevoelstemperatuur nog een paar graden lager. Zo koud…, dat zelfs de pleviertjes in gelid beschutting zoeken achter de aangespoelde rommel! Terwijl ik in Nes liep te zoeken naar nieuwe loopschoenen…, werd ik opgepiept: Koffie bij restaurant De Jong! Alweer gezelligheid…, met voor mij een mooie verrassing: Traditional Dutch Speculaas van Hellema Hallum!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Veerboten van en naar Ameland hebben het deze maandag erg moeilijk tijdens extreem laag water. Voor mij nu nog geen probleem: Lekker banjeren langs strand, tijdens flinke kou… en dan is er alweer koffie bij De Jong! (12 foto’s)

  1. Gwennie zegt:

    De Jong! Altijd goed ❤️ 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s