IJs en Sneeuwdag met Danny en Alice hevig op zoek naar een veilige ijsvloer… eigenlijk geen resultaat: Veel te gevaarlijk. Dan maar naar de sneeuw in Holwerd met kunstschilder Gosse Koopmans uit Earnewâld! (42 foto’s)

Op deze winterse maandag de 26ste februari, heb ik er allereerst een echte huishoudelijke doe-dag van gemaakt. Vakantie of geen vakantie…, toch maar normaal vroeg opstaan. Er stond nogal het één en het ander op het programma. Hoofdprogramma-punt was toch wel het verschonen en wassen van het beddengoed. Allemaal weer volgens planning uitstekend gelukt en vanavond slaap ik in een heerlijk fris en schoon bed! Ook een morgen met het versturen van veel foto’s en het maken van de nodige afspraken voor komende week. Vanmiddag heb ik een rondje ijs en sneeuw gemaakt. Allereerst eens een kijkje genomen bij de ijsbaan van Akkerwoude. Het kan absoluut nog niet…, klonk het eensluidende antwoord van de bekende ijsmeesters van IJsclub Akkerwoude. De gezichten straalden bepaald geen vrolijkheid uit. ‘Morgen maar weer eens kijken…!’ Op de Foarwei speelde een handelaar in prachtige bijzonderheden, hier heel mooi op in: Noren te koop of te ruilen, maar ook een adresje om ze te laten slijpen. Het kan vriezen en/of dooien! Rijdend naar de Ryptsjerkster Polder kwam ik in de weilanden op de Tienewei, Danny en Alice uit Dokkum tegen. Hevig op zoek naar een mogelijkheid om te schaatsen en ook akelig teleurgesteld! Samen zijn we naar de Ottemawei gereden. Hier wist een super blije Danny zijn schaatsmoment te pakken. Dolblij werden er een aantal rondjes geschaatst… het ijs hoorde je kraken, maar toch … er werd geschaatst. Daarna zijn we naar de Ryptsjerksterpolder gereden. Hier veel enthousiaste schaatsers! Vanuit Amsterdam kwam men naar deze ondergelopen polder, om te schaatsen. Wederom… het ijs was veel te dun. Onverantwoord om hier te schaatsen! Op de terugweg naar de auto liep ik kunstschilder Gosse Koopmans uit Earnewâld tegen het lijf. Omdat het in Holwerd gesneeuwd had…, besloten we daar een kijkje te nemen. Een goeie beslissing! Het was er fantastisch. Dikke sneeuwbuien kwamen vanaf Schiermonnikoog het Wad overdrijven. Prachtige luchten, met machtig mooie kleuren! Genieten. Even later stond Gosse Koopmans lekker buiten op de pier te schilderen…, echte sneeuw!

*** Druk op onderstaande fotolink om 42 foto’s te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipOem9oP84T7Qq7h9JYt98ifwm1Azppv_DLzvs4h?source=pwa&authKey=CPGU0-vJq4b3Cg

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s