Er wordt weer volop geschaatst op de ijsbaan van Akkerwoude en in de Jan Durkspolder bij Earnewâld! Test Plein bij Winkelcentrum Damwâld met vrachtwagen. (69 foto’s)

IJzig koud en dit alleen maar door die snoeiharde oostenwind. De mensen die vanmorgen ‘het pleintje’ bij het Winkelcentrum in Damwâld moesten oversteken, moeten even gedacht hebben: Wat is hier toch gaande. Midden op de kruising, midden op het pleintje waren vier pionnen uitgezet die ‘het eilandje’ markeerden, waarop binnenkort een fraaie, moderne, grote verlichtingspaal wordt geplaatst. Vanmorgen was echter eerst de test met een grote vrachtwagen van transportbedrijf Feenstra. Kijken of deze grote combinatie het obstakel een beetje vlotjes kon ronden. Het zag er allemaal goed uit en met misschien een kleine aanpassing kan het gerealiseerd worden.

Ondertussen is toch bijna iedereen in de ban van het ijs. Kan er geschaatst worden…, dat is toch wel elke dag weer de vraag. Vanmorgen nam het bestuur IJsclub Akkerwoude de beslissing dat de ijsbaan vanmiddag voor een deel zou open gaan. Alleen voor de kinderen van de leden, kinderen tot een jaar of vijftien. De oostkant van de baan blijft ook vandaag een zwak punt en dus niet ‘schaats-baar’. Echter beter iets dan niets en vanmiddag werd dan ook druk gebruik gemaakt van die mooie ijsbaan in Akkerwoude.

Vanavond is de baan in Akkerwoude Gesloten.

Het ligt in de bedoeling om morgen-donderdag de ijsbaan van Akkerwoude helemaal open te gooien, voor iedereen die wil schaatsen!

Tussen de bedrijven door heb ik nog een kijkje genomen in de Jan Durkspolder bij Earnewâld. Hier werd volop geschaatst! Maar jemig, wat was het hier koud! Weer die straffe oostenwind, die over de open vlakte jakkerde. Veel huilende en jammerende kleine kinderen, door de extreme koude. De meeste schaatsliefhebbers waren heel goed ingepakt… slechts een enkeling had toch een laagje te weinig aangetrokken. Men kwam van heinde en verre naar deze bekende polder bij Earnewâld.

Ja en het is niet alleen maar sneeuw- en ijspret. De extreme koude zorgt ook voor de nodige problemen. Met name veel boeren kampen met bevroren waterleidingen in de grote stallen. Opnieuw is die koude harde oostenwind de boosdoener. Met angst en beven wordt uitgekeken naar de komenden nacht… waarin het naar alle waarschijnlijkheid nog kouder gaat worden…!

*** Druk op onderstaande fotolink om 66 foto’s te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipO96-xQmwRK1Gg-7eawr1dYza8-0pm9Z7XMEWXj?source=pwa&authKey=CN-miIuo-I6vvwE

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s