Atelierroute Lauwersland op zondagmiddag: Raard – Lichtaard – Burdaard – Marrum – Oudebildtzijl – St. Annaparochie en De Dream in Dokkumer Nieuwe Zijlen. (45 foto’s)

Ook gisteren, zondagmiddag: Ontmoet Kunstenaars in eigen atelier of op een speciale locatie. Afgelopen weekend en ook komend weekend is er de prachtige Atelierroute Lauwersland. Interactie tussen kunst, kunstenaar, bezoeker en het unieke Lauwersmeergebied in Friesland en Groningen. Kunst aan Huis, dit jaar met het thema: Ruimte. Toen ik zondagmiddag door het kleine terpdorpje Raard naar Lichtaard reed, zag ik al een kunststukje op zich: Het uitlaten van maar liefst 11 hondjes! Bij het maken van een foto, hield ik het gekef goed in de gaten… ze hadden hun blik gericht op mijn enkels! In het mooie kerkje van Lichtaard was Themakunstenaar Gerrit Terpsta aanwezig om uitleg te geven over zijn ruimtelijk werk, waardoor het in één keer erg interessant werd! Het werd deze middag echt een middag, om van de ene verbazing naar de andere te rijden. Ik keek mijn ogen uit in bijvoorbeeld het oude dorpshuis van Burdaard. Multimediaal Gerrit Terpstra liet hier in een grote ruimte een deel van zijn fascinerende werkstukken zien. Rijp voor Kunstmaand Ameland! Bij deze man kan je gewoon een middag doorbrengen… je blijft steeds iets nieuws ontdekken. Vervolgens reed ik naar Marrum. Neem ook hier ruim de tijd voor…, om te genieten van het veelomvattende werk van moeder, vader en zoon: Lolkje van der Kooi, Machiel en Skelte Braaksma. Zeer interessant! Milly Betten, gesetteld aan de Oudebildtdijk laat haar wereldje zien in haar gezellige atelier. Weet ook enthousiast hierover te vertellen. Even verder rijden en je komt bij Hendrik Elings. Prachtig werk en omdat je natuurlijk dichtbij het Wad woont…. zijn hier onder andere veel schilderijen te bewonderen met het thema: Het Wad. Maar ook hier breng je al snel ruim een uur door. Achter de Oudebildtdijk ligt de Nieuwebildtdijk. Al een paar keer was ik langs nr 220 gelopen en nu kon ik dan ongegeneerd een kijkje komen nemen bij twee bijzonder aardige kunstenaars: Bowe Roodbergen en Ellen Floris. Geniet komend weekend vooral van dit bijzondere werk op nummer 220 van de Nieuwebildtdijk, met een magnifiek uitzicht…. over vers omgeploegde bouwlanden én de zeedijk. Tot slot heb ik nog een kijkje genomen bij Jet Mous met haar sieraden in De Dream te Dokkumer Nieuwe Zijlen… viel me eerlijk gezegd… een klein beetje tegen.

*** Druk op onderstaande fotolink om 45 foto’s te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipP_kciIe6KKtqm_GsMYcNhdL0ZY5ZNJNfJLDWTD?source=pwa&authKey=CJmtwZGbwb3aAQ

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s