Atelierroute Lauwersland door een deel van Groningen: Zoutkamp – Hornhuizen – Kloosterburen – Den Andel – Rasquert – Wehe-den-Hoorn en Warfhuizen. (30 foto’s)

Vanmiddag heb ik een deel van de mooie Atelierroute Lauwersland afgelegd. Wederom veel interactie tussen kunst, kunstenaar, bezoeker en het unieke Lauwersmeergebied in Friesland en Groningen. Kunst aan Huis met het thema: Ruimte. Vanmiddag was het deel Groningerland aan de beurt. Helaas te weinig tijd om de gehele route te kunnen bezoeken. Toch heb ik weer heel veel moois gezien en leuke mensen ontmoet. Want het is niet alleen maar kijken… het is vooral ook een prachtige gelegenheid om met de kunstenaar in contact te komen. Het ‘Kunstmaand Ameland-gehalte’ was vanmiddag redelijk hoog. Vanmiddag ben ik bij Aly van der Wal in Zoutkamp begonnen. Wat me vooral opviel was de grote invloed van het dichtbij zijnde Wad. Vervolgens ging de zoektocht in Noord-Groningen naar Wianda Keizer, naar galerie Gewaagd met haar bijzonder mooi ruimtelijk werk. Bij Flos Pol in Kloosterburen, afkomstig uit de Betuwe, was wederom de invloed van het Wad nadrukkelijk aanwezig, in haar kleurrijke schilderijen. Af en toe werd het even zoeken. Zoals bijvoorbeeld naar Bram van Huis en Anjet van Linge in het kleine Den Andel. Mooi werk, maar niet echt mijn ding. Het werk van Maarten Robert in Rasquert was echt interessant, echter hier mocht ik niet fotograferen. Dit was ook duidelijk, door middel van een briefje aangegeven, met alle respect! In Wehe-den-Hoorn heb ik nogal enige tijd doorgebracht. Dit is een locatie…, waar heel veel valt te bewonderen. Waar je bij wijze van spreken een middag kunt doorbrengen. De schilderijen van Theo Onnes en de beelden van Ton de Vreede. Dit moet je gewoon met eigen ogen gezien hebben. Dan had ik nog een adresje te gaan in Warfhuizen. Ook Ina Fekken haar werk in papier, kende ik van Kunstmaand Ameland. Reuze knap! De middag was tekort om de overige vijf kunstenaars nog te bezoeken. Misschien volgend jaar…?!

*** Druk op onderstaande fotolink om 30 foto’s te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipObpG_-CIpuTD_PXq5MagDx9Jai53XymnNZPHHL?source=pwa&authKey=CLLXh_TOqK_4gQE

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s