Koninklijke onderscheidingen én Raadspenningen tijdens afscheid gemeenteraad Dantumadiel. Vinder eerste kievitsei, Theo van der Leij uit Damwâld, ontvangt burgemeester thuis. (20 foto’s)

 Maandagmiddag werd het eerste kievitsei in de gemeente Dantumadiel gevonden door Theo van der Leij uit Damwâld, in een weiland aan de Singel. Burgemeester Klaas Agricola kwam dinsdagmiddag bij de vinder thuis op bezoek. Dinsdagavond nam de huidige gemeenteraad van Dantumadiel afscheid. Tijdens deze afscheidsbijeenkomst werden twee vertrekkende raadsleden Koninklijk onderscheiden. De heer de Boer en Boskma ontvingen beiden een lintje als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De vertrekkende raadsleden kregen een raadspenning van de gemeente Dantumadiel.   In totaal acht raadsleden keren niet terug in de gemeenteraad van Dantumadiel. Vanaf donderdag 29 maart 2018 bestaat de raad van de gemeente Dantumadiel uit de navolgende fracties: CDA met 5 zetels, ChristenUnie met 3 zetels, Gemeentebelangen Dantumadiel met 3 zetels, Sociaal Links met 3 zetels en het FNP, SGP en VVD elk met 1 zetel. De nieuwe gemeenteraad wordt op donderdag om 17.00 uur geïnstalleerd.

Als blijk van waardering voor de verdiensten voor de lokale gemeenschap, kregen de vertrekkende raadsleden een zilveren raadspenning van de gemeente Dantumadiel. Deze penning werd aan alle raadsleden toegekend die tenminste een volle raadsperiode, zitting in de raad van gemeente Dantumadiel hebben gehad.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s