Bollenvelden bij Holwerd en Ternaard bloeien – paarse, witte, rode en oranje tulpen. Wylde tulpen in bloei rondom kerk in Ternaard! (20 foto’s)

Vorige week kreeg ik de tip: De tulpen staan zeer binnenkort weer in bloei bij Holwerd en Ternaard. Zondag reden we door de Polders naar Haarzuilens, bij Utrecht. Links en rechts van de snelweg… heel veel kleurige bollenvelden. Echt Hollands! Maandagmiddag heb ik een kijkje genomen in Holwerd en Ternaard. Dan zie je ook duidelijk het verschil met de Polders: Hier is het beduidend kouder. Heb echter toch een paar foto’s kunnen maken.  Paarse tulpen bij Holwerd en de witte, rode en oranje tulpen bij Ternaard. Daarna op zoek naar de Wylde tulp in Ternaard…!

De Wylde tulp, oftewel de Bostulp is de enige tulpensoort die in Nederland in het wild voorkomt. Voornamelijk komt de tulpensoort op buitenplaatsen voor en dan met name op vochtige, voedselrijke en kleiige grond. De Wylde tulp wordt tot de stinsenplanten gerekend, wordt ongeveer een 30 centimeter hoog en heeft een kale stengel en bloeit onder zonnige omstandigheden. Dit is heel mooi te zien in Ternaard, op het kerkhof rondom de kerk. Op de schaduwzijde van de grote kerk, zal je geen Wylde tulp vinden. Een prachtige bloem. Overigens zagen we zaterdagmiddag, tijdens de Lytse Doarpen Rintocht, ook één Wylde tulp langs de weg in de berm staan. Als ik me niet vergis was dit tussen Jorwerd en Mantgum.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s