Oude klassefoto (1966?) van mijn openbare ULO-school-periode aan de mr. Andreastraat in Kollum. Op de fiets naar Twijzel… op zoek naar Lydia Nicolai. (5 foto’s)

Voorste rij zittend: Nanne Nicolai, Piet Nieuwenhuis, Saakje Kamstra, Tineke Helder.

Tweede rij: Elton Beukema, meester Dijkstra, Froukje Wijma, Anneke de Vries, Sietske Dijkstra, Marjan Heeger, Herman Poortinga, Dirk Reiding.

Laatste rij: meester Schaafsma, meester Wierstra?? , Alida Elzinga, Hiltje van Eijk, meester Miedema, Fedde van Eck, Wim Woudstra, Jan van der Hout, meester Bokma, Marieke Robroch,  Nynke Blumers.

Achterste drie: Bindert Kloosterman, Douwe Nicolai en Klaas Werkema.

Vanmorgen allereerst Lukas weer eens, als vanouds, naar school gebracht. Daarna de boot besproken, om naar Ameland te gaan. Er was nog één plekkie vrij. Als ik mijn startkaart niet vergeet mee te nemen…, dan mag ik me zaterdagmorgen om 04.00 uur melden bij de start om Rondje Ameland te lopen. Het gaat mijn 16de keer worden, dat ik 50 kilometer rondom het eiland ga lopen, waarvan iets van 20 kilometer over het onvoorspelbare strand banjer. Zin in! Daarna werd het vanmorgen zoeken naar een oude foto, die ik Lydia Nicolai uit Twijzel had beloofd te brengen. Dat zijn weer van die dingen…, dan ruim ik weer iets té goed op… en kan het later met moeite terugvinden! Maar uiteindelijk toch gevonden en daarom vanmiddag lekker op de fiets naar Twijzel. De eigenaresse van de gelijknamige schoonheidssalon was niet aanwezig. Heb in de omgeving nog kort genoten van de natuur en ben daarna via de Westereen en de Falom terug gefietst. Tijdens de zoektocht naar de foto voor Lydia, kwam ik een erg leuke klassenfoto tegen. Een foto uit mijn ULO-periode. Deze Openbare school stond aan de mr. Andreastraat in Kollum. Daar waar nu – als ik het wel heb – de Welkoop zit. Bijna iedereen ken ik nog bij naam…, misschien hier en daar een kleine vergissing. Slechts van één leraar, weet ik niet de naam. Een aantal klasgenoten zijn helaas op jonge leeftijd overleden. Durf zo even geen namen te noemen…! Meester Dijkstra was bepaald niet mijn vriend! Hij heeft me zelfs nog even van school verwijderd… en er was nog sprake van dat ik naar Burgum moest.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s