Dyonda Spiegelaar, getalenteerd edelsmid uit Driesum, ontwerpt en maakt unieke reversspeld(en) voor gemeente Dantumadiel. (10 foto’s)

Vanmorgen nam burgemeester Klaas Agricola namens het college van gemeente Dantumadiel een reversspeld in ontvangst van edelsmid Dyonda Spiegelaar uit Driesum. Het college van B&W, de gemeentesecretaris en de raadsgriffier gaan het speldje dragen. Vanuit de rijke historie van Dantumadiel is deze speld ontworpen. Het college hecht waarde aan profilering van deze prachtige gemeente en draagt hier graag via dit speldje een steentje aan bij.

Symboliek speldje. Het speldje is geïnspireerd vanuit de historie en het gemeentewapen van de gemeente. Het symbool van de golvende beek wordt weergegeven in het zilver, dat staat voor al het water in onze gemeente. Op basis daarvan is gekozen om de spelden uit zilver te vervaardigden. We hebben in onze gemeente hoger liggende zandgronden, in het wapen wordt dat afgebeeld met een gouden vlak. Er is voor gekozen om juist de textuur van zand (verfijnd grof) aan te brengen op de achtergrond van de speld.Met de vorm van de speld wordt de geografische omtrek van de gemeente Dantumadiel weergegeven. Contrasterend op die ruwe achtergrond (die voor de zandgronden staat) staan de initialen van het logo van de gemeente Dantumadiel in hoogglans. “Deze opdracht voor het college B&W van de gemeente Dantumadiel gaf me de kans om te laten zien wat ik in huis heb met betrekking tot edelmetalen”, aldus Dyonda.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s