De Nijmeegse Vierdaagse 2018 nadert… Eerst nog even nagenieten van die warme editie van vorig jaar! Ruim 730 Friezen liepen toen de wandel-vierdaagse. (185 foto’s)

(Nieuwe muts, met een digitale zender, inclusief witte zweetband…!)

Ondertussen ben ik helemaal klaar voor de start van de Vierdaagse van Nijmegen. Echter zover is het nog niet. Eerst hebben we hier morgen de grote Garageverkoop in Damwâld, vanaf 09.00 uur wordt het weer een drukte van belang in het dorp. Zondag wordt alweer een feestelijke dag en dan maandagmorgen de laatste spulletjes pakken voor Nijmegen.

Vanmorgen heb ik nog eens gekeken naar een kleine samenvatting, vorig jaar gemaakt van die bijzondere 101ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse 2017. Een serie foto’s verdeeld per dag en met het accent op toch wel de laatste twee dagen. Misschien wel de twee mooiste routes. Veel Friezen en Friezen om útens, maar ook  de nodige vriendelijke en vrolijke Brabanders, veel Groningers, Zeeuwen, etc. etc., komen in beeld. Het Pompeblêd-gehalte is echter hoog! Bij mijn weten hebben vorig jaar ruim 730 Friezen de Vierdaagse van Nijmegen gelopen! Heb dus vanmorgen de gehele tocht nogmaals gelopen, maar dan digitaal. Weer kwamen die fantastische herinneringen naar boven. De eerste dag waarop het bijvoorbeeld goed gaat met het eten. Dag twee vond ik het bloody hot en dan gaat het eten bij mij ook moeizamer. Een kwestie van eten in combi met water! De derde dag opnieuw moeizaam en de vierde dag… al om 09.00 uur een flinke kop groentesoep eten! Moet er normaal gesproken niet aan denken! Daarna zoveel mogelijk zoute tuc-koekjes scoren, die je op de route massaal worden aangeboden! Niet alleen koekjes, maar ook erg veel fruit! Meloen, watermeloen, appels, kersen, aardbeien en ook van die heerlijke snoeptomaatjes. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken…., ja toch! Ze waren er weer: Pepernoten!

Voor degenen die alvast een beetje de sfeer willen proeven, of nogmaals willen nagenieten…

Druk op onderstaande fotolink om 181 Vierdaagse foto’s (juli 2017) te bekijken.

https://get.google.com/albumarchive/113815097841708930199/album/AF1QipNqbQfkkHGC_uqQTRgm7TtNJ472ABR2q0-zVaSf?source=pwa&authKey=CO-oyJWC4oLGMg

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s