Moderene Kruispunt-verlichting werkt tevens als behoorlijke verkeersremmer, vanmorgen geplaatst op kruising Winkelcentrum Damwâld. Vanmiddag opening men-pad tussen Walterswâld en Broeksterwâld. (12 foto’s)

Wat een heerlijkheid… die hitte! Zo mag je het ondertussen wel noemen: 34 graden! Ondertussen gaan de bezigheden gewoon door…, misschien wel in een ietsje lager tempo. Kan het kloppen dat de mensen, die nu binnen werken…, het beste uit zijn, met airco of klimaatbeheersing. Vaak zit er dan ook nog wel eens een ijsje of een heerlijke raket in het vriesvak! Mensen die echt buiten moeten werken, verplicht bedrijfskleding moeten dragen … die hebben het momenteel zwaar. Vanmorgen werd bijvoorbeeld op de nieuwe kruising bij het Winkelcentrum in Damwâld de nieuwe Verlichting geplaatst. Midden op de kruising! Het heeft naast de functie van verlichting ook een remmende werking. Persoonlijk vind ik het er prachtig uitzien. Echt Mooi! Maar de situatie is voor menig weggebruiker behoorlijk onduidelijk geworden. Men weet blijkbaar even geen raad met de nieuwe situatie. Het gedrag van de automobilist is sinds vanmorgen dan ook duidelijk veranderd. Werken deze blokken nu als een denkbeeldige rotonde (?) …, of mag men zowel links als rechts deze verlichtingsblokken passeren. Het gaf, hoe dan ook,  vanmiddag hilarische momenten op!

Natuurlijk is het deze dagen een kwestie om veel te drinken! Ook de dierenwereld smeekt om water. Zo staat er bij mij een waterbadje voor de diverse vogels, die daar dan ook graag gebruik van maken. Hetzij drinken, hetzij even lekker badderen. Ook staat er voor het egeltje een bord met water! Strooi deze warme en droge dagen, ook de nodige vogelvoer…

Een perfect goed – getimede oplevering, precies voor de PAARDENDAGEN van Driezum – Walterswâld werd vanmiddag het nieuwe men-pad tussen Walterswâld en Broeksterwâld geopend, door gedeputeerde Johannes Kramer! Samen met Lenet Venekamp, voorzitter van de Paardendagen en wethouder Kees Wielstra reden zij op gepaste wijze tot aan de nieuwe route. Tijdens de Paardendagen kunnen ruiters gebruik maken van het nieuwe pad. Het pad begint of eindigt bij het Halepad, tegenover de Sânharst.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s