Paardenmarathon Driezum – Walterswâld een Super Paardenspektakel met veel aandacht voor het Paard en de Mens. Een perfecte organisatie! (109 foto’s)

Na aanleiding van de hoge temperaturen die voorspeld werden voor vandaag, heeft het bestuur samen met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, gisteren besloten om de Paardenmarathon aan te passen. De wedstrijd werd verreden over de helft van het aantal hindernissen. Alle combinaties moesten de vaardigheidsproef rijden. Vervolgens moesten de categorieën enkelspan paard, dubbelspan paard, vierspan paard en tandem paard alleen de hindernissen met de oneven nummers rijden. De categorieën enkelspan pony, dubbelspan pony, vierspan pony en tandem pony reden de hindernissen met een even nummer rijden. Daardoor werd het af en toe even wachten tot er weer een aanspanning een hindernis kon nemen.

Er deden vandaag weer veel aanspanningen mee met het jaarlijkse spektakel in Driezum – Wâlterswâld: De Paardenmarathon. Toch wel een zeer bijzonder spektakel. Het was bloody hot, maar gelukkig stond er een zeer aangename bries, die voor de nodige verkoeling zorgde. Een internationaal gebeuren met deelname uit België en Amerika. Natuurlijk liepen er Friese paarden mee en ook van die kleine pony’s, die maar nauwelijks het hoofd boven het water konden houden. Snel en fel! De hindernissen liggen in de dorpen nogal verspreid en daarom wordt er veel gefietst, van hindernis naar hindernis. Wat me echt opviel: Er werd heel erg goed op de paarden gepast. Voldoende waterpunten en ook werd de nodige rust ingelast. Een perfecte organisatie van deze bijzondere editie van de Paardenmarathon! Van mij geen fotografisch wedstrijdverslag, maar willekeurige sfeer en actiefoto’s. Morgen/zaterdag 28 juli Boerendag ook in deze twee bijzondere dorpen.

Druk op onderstaande Fotolink om 109 foto’s te bekijken.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s