Franeker, Harlingen, Ouwe Syl en uiteindelijk Dokkum met de snel naderende Admiraliteitsdagen en de overhandiging van twee boekwerkjes uit de reeks ‘Eeuwig Dokkum’! (15 foto’s)

Gisteren een gezellig hapje gegeten in Grand Café De Doelen te Franeker. De Elfstedenfontein van deze stad…, kon mij niet echt boeien! Daarna de toeristische route genomen. Via Harlingen en de langste straat van Nederland en Ouwe Syl weer terug gereden. Vandaag weer een geheel andere dag. Redelijk vroeg opstaan en ik mocht korte tijd gezellig oppassen op de steeds groter wordende Nanne Lukas. Vanmiddag moest ik naar Dokkum. Natuurlijk neem je dan een kijkje bij de opbouw van het grote podium over Het Kleindiep, schuin tegenover het oude Stadhuis. Er wordt hard gewerkt en voor de start van de Admiraliteitsdagen staat er een prachtig podium, compleet overdekt.

Omdat de deur van de grote katholieke kerk openstond, ben ik hier naar binnen gestapt en heb korte tijd genoten van de rust. Op de gerenoveerde Markt in het hartje Dokkum (Een prachtig mooi Groen Centrum!), waar overigens nog steeds de Elfstedenfontein schittert door afwezigheid, werden twee boekwerkjes uit de reeks ‘Eeuwig Dokkum’ overhandigd aan wethouder Pytsje de Graaf. Waarvan Lammert de Hoop, Klasina van der Werf en Nykle Dijkstra de auteurs zijn. De vormgeving was in handen van Frank van Dijk. Ondertussen zitten en staan Engelse toeristen volop te genieten van de activiteiten op Het Kleindiep. Niet begrijpend… What’s happening there anyway?!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s