Admiraliteitsdagen Dokkum 2018 officieel van start met doop wedstrijdskûtsje Ebenhaëzer door Kor van der Werf uit Feanwâlden. (101 foto’s)

Het wedstrijdskûtsje van Dokkum is vanmiddag, onder grote belangstelling, officieel gedoopt bij de Zijl in Dokkum. De doop werd verricht door Kor van der Werf uit Feanwâlden. Hij is de enige nog in leven zijnde zoon van de oorspronkelijke schipper. Tegelijk met de doop van het skûtsje gaan ook de Admiraliteitsdagen van start en is het vier dagen feest in Dokkum. Het skûtsje wordt na twee wedstrijdseizoenen pas gedoopt omdat het bestuur van het skûtsje Stêd Dockum eerst wilde wachten tot het haar originele naam terugkreeg: Ebenhaëzer. Deze naam werd in 1907 door Sybren van der Werf bedacht. De letterlijke betekenis is: Tot zover heeft de Heer ons geholpen. ,,No’t de wrâld feroare is, hat dy namme foar ús in oare betsjutting krigen, mar wy binne wol yn dy sfear grutbrocht. Foar ús as famylje is it dan ek geweldich dat it skûtsje har âlde namme werom kriget. De Ebenhaëzer ferbynt ús mei it ferline’’, aldus Sytse van der Werf uit Dokkum wiens vader op dit skûtsje is geboren.

Het bestuur van de Stichting Skûtsje Stêd Dockum vindt het belangrijk om het voormalige vrachtschip zoveel mogelijk in oude glorie te herstellen. Het geheel werd feestelijk omkleed door shantykoor ‘De Admiraliteitssjongers’. Bijzonder was ook dat Sytse van der Werf tijdens de doop het gedicht ‘Ebenhaëzer’ voordroeg. Dit Fryske gedicht heeft zijn inmiddels overleden vader – Abraham van der Werf – geschreven. Het Dokkumer skûtsje Ebenhaëzer is het hele weekend tijdens de Admiraliteitsdagen te bezichtigen in het Kleindiep.

Druk op onderstaande FOTO-LINK om 101 foto’s te bekijken.

https://photos.app.goo.gl/FCBCuYZmYGAeUjSg6

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s