Ameland Kunstmaand – Foto-expositie van Amelander Fotografen in een boerderij met erg veel en oude Vakantieliefdes! (13 foto’s)

P3640414P3640855P3640859
Het kwam vorige week met Regina ter sprake, tijdens mijn bezoek aan de Kunstmaand Foto-expositie van de Amelander fotografen in Centrum Buren. Aanleiding was de tafel waaraan we gezellig een bakkie koffie dronken. ‘Gemaakt van de oude binten uit de oude boerderij, die hier destijds stond’, aldus de fotografe. ‘Daar heb ik toen een serie foto’s van gemaakt, binten met teksten van oude vakantieliefdes,’ was mijn tegenreactie. Na enig zoeken, vond ik de foto’s en de tekst in mijn archief, gemaakt op 6 juli 2009.
Hieronder volgt de tekst en de destijds gemaakte foto’s uit juli 2009.
weekendameland4juli2009 024weekendameland4juli2009 025weekendameland4juli2009 026weekendameland4juli2009 027
Op de vaste wal wordt momenteel menig bouwwerk stopgezet. Gehele nieuw geplande buurten worden gehalveerd, of erger nog: ze worden voorlopig in de ijskast gezet. Opvallend is dat er op Ameland veel bouwactiviteiten zijn. In elk dorp vindt de nodige nieuwbouw van woningen plaats. Veel bouwactiviteiten ook op sommige campings. Maar ook is men druk met het renoveren van beeldbepalende panden. Het wordt allemaal mooi, daar aan de overkant van het Wad. In Buren is men druk bezig met het herstellen van een oude boerderij, in het dorpscentrum. Het trok direct mijn aandacht. Mannen waren druk bezig met het verwijderen van de oude dakpannen en daarna werd het een stoffige bedoening. Een oude isolerende laag riet moest verwijderd worden. Voor het oog, kwamen de ‘mooie juffertjes’ te voorschijn en de dikke binten. Veelal bouwmaterialen die vroeger op het strand gevonden zijn, deels masten en houtwerk van oude schepen. Maar ook de bossen van Ameland hebben hun aandeel geleverd. ’s Middags mocht ik binnen, een aantal foto’s maken. Ik keek eerlijk gezegd mijn ogen uit! Er was bijna geen plekje meer te vinden waar geen tekst of een naam was te vinden. De boerderij heeft heel lang dienst gedaan als kampeerboerderij voor de grote groepen Duitse kinderen, die jaarlijks een bepaalde periode naar het eiland kwamen en nu nog komen. In de beginjaren krasten de vakantiegasten een naam met een spijker of een scherp voorwerp in de stenen muur. Veel later ging het makkelijker en nam men een viltstift en liet men veelal een liefdesverklaring achter op de muren, maar ook het plafond deed dienst als één groot mededelingenbord. Een boerderij met een grote en rijke geschiedenis. Een plek waar misschien wel prille vakantieliefdes zijn uitgegroeid in een langdurige relatie. Ik weet dat er over een tijdje weer een prachtig beeldbepalend pand staat. (…. aldus geschreven in juli 2009!)
weekendameland4juli2009 052weekendameland4juli2009 056weekendameland4juli2009 057weekendameland4juli2009 058weekendameland4juli2009 059weekendameland4juli2009 049
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s