Brassband Ere Zij God Damwâld speelt o.a. Stille Nacht Heilige Nacht in de vroege Kerstmorgen. Broeksterwâld wordt vocaal gewekt door leden van popgroep Samar. (42 foto’s)

P3690100Stille Nacht, Heilige Nacht. Traditiegetrouw spelen een aantal leden van de plaatselijke Brassband Ere Zij God Damwâld, dit lied op de hoek van de straat in ons dorp. Bijna pal tegenover mijn woning. Om 06.30 uur klonk dit misschien wel meest populaire Kerstlied door de duisternis in. Daar kom je even je bed voor uit! Je mag het absoluut een aangename en prettige verstoring van de nachtrust, in deze vroege kerstmorgen noemen. Ook dit jaar waren m’n oogluikjes vroeg geopend, om precies te zijn al om 05.00 uur. Je ligt als het ware te wachten op wat komen gaat en juist daarom stond ik al voor zes uur naast mijn warm bedje. Na een viertal kerstliederen gespeeld te hebben trok het muzikale gezelschap naar het volgende punt, naar Nij Tjaerda. Ook in andere dorpen in onze regio, klinken in de kerstnacht de blijde muzikale noten. Jammer dat er ook dit jaar geen sneeuw lag, dat zou het plaatje compleet hebben gemaakt. Nu was het qua temperatuur, veel te zacht voor de tijd van het jaar, maar wel zeer aangenaam. In buurdorp Broeksterwâld stond op de hoek bij dorpshuis de Pipegael een Kerstkoor te zingen. Leden van de popgroep Samar uit Broeksterwâld/De Falom gaven hier, ook al vroeg in de morgen, vocaal acte de présence.

Ook dit jaar stond in huize Walda (Tetsje en Henk) Damwâld een echt verwen-ontbijt klaar voor brassband Ere Zij God en mijn persoon. Wat een super mooi, gezellig en warm gebaar. Thankx!

P3690120De Kerstdagen worden vaak gevierd in familiekring, of met goede vrienden en kennissen. Een Familiefeest. Dikwijls is dit ook een moment, om stil te staan bij minder leuke dingen. Velen missen een dierbare in hun midden tijdens deze kerstdagen, de zogenaamde lege stoel. Weer anderen zitten in deze dagen met ernstig zieke familieleden. Kortom het is niet alleen maar feest, het is niet alleen maar schransen en drinken… er is ook het nodige verdriet en de nodige zorg! Dit mogen we absoluut niet vergeten. Zelf zit ik nu bijna drie jaar met een lege stoel…!

Natuurlijk wens ik iedereen gezellige Kerstdagen.

*** Druk op onderstaande fotolink om 42 foto’s te bekijken.
 
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s