Opruimactie langs Friese en Groningse Waddenkust gaat ook vandaag volop door. Militairen schieten Schiermonnikoog te hulp. ( zie 36 foto’s plus 23 foto’s Wâldnet.nl )

p3700729Dag twee van de grote opruimactie langs de Waddenkust. Ik wilde ook vanmorgen weer gaan helpen en heb inderdaad ook een uur lang gezocht naar met name kleine stukjes piepschuim. Echter al snel rijst dan de vraag: Waar is hulp nodig. Dan blijkt dat er geen echt infopunt te zijn, dat er eigenlijk geen crisiscentrum is die de zaken coördineert. Zeehondencentrum Pieterburen verricht uitermate belangrijk werk, maar zelf had ik dit graag van gemeentewege of van de provincie willen zien. Het zijn wel honderden enthousiastelingen die het heel goed voor hebben met het Wad en het milieu, maar wel de nodige vragen hebben en misschien zelfs even verwent willen worden met een bakkie warme koffie. Met z’n allen wordt er heel veel werk verzet. Dit was vandaag erg duidelijk zichtbaar. Het was vandaag al een stuk schoner dan gisteren en de stapels volle vuilniszakken waren aanmerkelijk kleiner. Toch drijft er nog heel veel rotzooi in het water. Aan de oostkant van Lauwersoog drijven honderden schoenen langs de zeedijk. Vanuit Lauwersoog zijn vanmorgen in alle vroegte honderd militairen naar Schiermonnikoog vertrokken, om daar de helpende hand te bieden.

17
— Foto’s van de opruimactie op het eiland Schiermonnikoog zijn te vinden op Wâldnet, gemaakt door fotograaf Jochem Wiersma, zie https://www.waldnet.nl/
*** Druk op onderstaande fotolink om 36 Waddenkust-foto’s te bekijken, gemaakt ten oosten en ten westen van Lauwersoog.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s