Honderdjarige met 3 paar klompen op de deurmat en een grote staatsie-foto van prins Bernard en Koningin Juliana in de afdelingen-hal. Alsof de tijd stil staat.

p3710004
Vanmorgen een bijzonder moment: Een honderd-jarige fotograferen, die gefeliciteerd wordt door de burgemeester. Toen we binnenkwamen gonsde het al… de burgemeester komt en dan komt er ook nog eens een fotograaf mee. Bij het binnenkomen zie je het in één oogopslag: Dit wordt leuk en gezellig! D’r stonden drie paar klompen op de deurmat. Een paar zwarte tripklompen en twee paar kleine kinder – kapklompjes. Rood en blauw. Voor mij zou het nu even wennen zijn, lopen op klompen. Echter vroeger wisten we niet anders: We liepen het liefst op klompen. Waren het eerst kap-klompjes, later werden het gele leerke-klompen, oftewel tripklompen. Nog iets waar ik vanmorgen een brede glimlach van kreeg. In de grote afdelingen-hal, stond pontificaal een grote staatsie-foto van prins Bernard en Koningin Juliana. Alsof hier de tijd stil staat… een kwestie van: Waar men zich goed bij vind. Misschien beter gezegd: De tijd die men zich nog kan herinneren. (met volle respect!). Echter: Zo Mooi!
By the way: Op het moment dat ik sta te fotograferen, flitst het door me heen: Honderd jaar, geboren in 1919…, mijn heit is ook geboren in 1919 en zou dus dit jaar ook een eeuw oud geworden zijn!
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s