De Hon Ameland… en dan sta je oog in oog met twee zeehondjes… die overigens niet echt gezond oogden. *** Waarschuwing voor een lugubere foto! (13 foto’s)

P3740027P3740037P3740041P3740042P3740055P3740070
Ameland – Dinsdag 12 februari. Alweer zo’n prachtige dag. Opnieuw een dag met de nodige zon. Gelukkig heb ik hier in Papilio standaard Sun Care factor 30. Dit had ik vandaag echt wel even nodig. Gisteren had ik het al gepland: Vandaag wilde ik lopend naar de uiterste oosthoek van Ameland, naar De Hon met het zicht op Schiermonnikoog. De meest bijzondere plek op Ameland, een plek waar je echt alleen bent met de natuur. Ver van de bewoonde wereld. Half 10 draaide ik de deur op slot en wederom ging het via de vallei naar Bureblinkert. Wat een rust op het strand, een belevenis op zich. Ik ben lopend tot ongeveer paal 20 gekomen. Daar stopte Burense Catrien in haar Strand-jutters-auto en deed me het aanbod om me naar De Hon te brengen. Catrien, op en top een strandjutter, vol met verhalen en haar oogjes scannen constant het strand en de branding af, op zoek naar jutterswaar! Af en toe maakten we een stop om een zwarte legging te bergen. Echt helemaal alleen was ik op De Hon. Wauw! Het bleek echter… dat ik daar toch niet alleen was. Ver verwijderd van de zee zag ik ze heel dicht bij elkaar liggen: Twee jonge zeehonden. Zonder problemen waren ze tot op een half metertje benaderbaar. Eerlijk gezegd: Gezond zagen ze d’r niet uit. Eentje had ook voortdurend hoestbuien en er kwam een bloederige substantie uit de neus. Wat mij maandag en dinsdag vooral opvalt, is dat er nog heel veel troep op het strand ligt. Heel veel leggings, blouses, truien, rieten mandjes, etc. etc. Gewoon troep en er komt binnenkort nog veel meer… aldus Catrien. We wachten gespannen af. By the way: De Amelanders zitten er straks weer warm bij: Brandhout drijft voor de kust en spoelt aan.
P3740071P3740072P3740074P3740078P3740081P3740098P3740099
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op De Hon Ameland… en dan sta je oog in oog met twee zeehondjes… die overigens niet echt gezond oogden. *** Waarschuwing voor een lugubere foto! (13 foto’s)

  1. Eelkje zegt:

    Knap hoor. ….Om zo even één te zijn met de natuur. …..

    Maar. ..Je treft wel mooi weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s