Sneeuwpret in de vroege morgen van 15 februari 2018 – Ter vergelijking: Op 15 februari 2017 was het echt Voorjaar met maar liefst plus 14.5 graden! Vandaag … je ruikt de naderende lente! (6 archieffoto’s)

Vandaag was het genieten van een uitzonderlijk mooie dag. Prachtige temperaturen en die schijnen alleen maar beter te worden. Uitzonderlijk? Nee! Was het dan precies een jaar geleden winters (2018), een jaar eerder (2017) was het zelfs behoorlijk warmer dan vandaag.
p3290764p3290765
 
Op 15 Februari 2018 schreef ik het volgende! Vanmorgen rond zeven uur gingen alweer de alarmbellen: Is het mogelijk dat Nanne de kinderen naar school brengt…? Daarop volgde van mijn kant direct het bekende duimpje omhoog! Er lag een laagje sneeuw, geen mooie witte poedersneeuw, maar van die natte plaksneeuw. Omdat het nog tamelijk vroeg was, kon ik terloops nog een paar sneeuwfoto’s maken. Het was te verwachten: Op het schoolplein van de Botkeskoalle werd zowaar een sneeuwpop gemaakt. Een mini-geval, maar toch! Natuurlijk stond Nanne Lukas gelijk klaar om de helpende hand te bieden. Daarna op de Hoofdweg bij m’n schoondochter nog een vroeg bakkie koffie gehaald en even gezellig bijkletsen. Vervolgens naar de winkel, om toch alweer de nodige boodschapjes en een presentje voor mijn jarige buurvrouw te halen. (Is dus vandaag ook weer gewoon jarig…) Zij wist het nog: Vorig jaar zaten we ’s morgens in de achtertuin te genieten van de eerste, warme zon! Wat een enorm temperatuurverschil met nu (2018) en vorig jaar (2017): Toen was het maar liefst plus 14.5 graden!
p3290770p3290773
Ja en dan vanmiddag (2018), ik had een paar uurtjes vrij gepland! Vanmiddag zou het dan allemaal gebeuren op de 10 kilometer schaatsen, tijdens de Olympische Winterspelen. (Krijg je nota bene op dat moment ook nog een telefoontje van een callcenter, werd natuurlijk een super kort gesprek!) De verwachtingen waren hoog gespannen…! Dit liep echter een beetje anders. Sven Kramer pakte niet automatisch het goud…, hij zakte een beetje door het ijs en eindigde op de zesde plaats. Ik had mijn geld op Jorrit Bergsma gezet. Hij was mijn favoriet. Hij finishte in een fantastische tijd: 12.41.99! Uiteindelijk goed voor een prachtige zilveren plak. Ted Jan Bloemen, die na Jorrit mocht starten, ging er met een gouden plak vandoor. Nederlander van oorsprong maar een jaar of vier geleden geëmigreerd naar Canada. Bloemen finishte in een olympisch record van 12.39.77! Verrassend ging de Italiaan Nicolai Tumolero (12.54.32) er met het brons vandoor. Niks is dus vanzelfsprekend…, niks is voorspelbaar!
p3290789p3290793
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s