Politieke verkiezingsmarkt in Leeuwarden … Laatste weekend voor Rembrandt en Saskia – Liefde in de Gouden Eeuw … Dit onder meer op een wandelloze zaterdag. (12 foto’s)

P3180553P3180555P3180560P3180564P3180567Een wandelloze zaterdag. Het is effe wennen, maar vandaag heb ik geen wandeltocht gelopen. Eerlijk gezegd, had ik deze zaterdag gereserveerd voor het fotograferen tijdens NL Doet. Echter deze activiteiten zijn voor een heel groot deel verplaatst naar volgende week … en ja, dan ga ik echt weer lopen. Dit keer in Oosterwolde, immers deze week heb ik me aangemeld voor de Vierdaagse van Nijmegen. Daar hoort een trainingsschema bij. Vond het eigenlijk ook wel prima, dat er geen wandeltocht was. Wat is er vanmorgen weer een regen gevallen. Omdat ik vanmorgen toch lekker thuis was, heb ik eens aandachtig naar de kandidatenlijsten voor de leden van de provinciale staten van Fryslân gekeken. Er zijn 16 politieke partijen die dit keer meedoen. Eigenlijk ben ik voor 99 % overtuigd op wie ik ga stemmen, zowel voor de verkiezingen van de provinciale staten, als voor de verkiezing van het algemeen bestuur van het wetterskip (waterschap) Fryslân. Opvallend en verwerpelijk vind ik het … dat er op de kandidatenlijst van de provinciale staten, personen staan die niet woonachtig in Friesland zijn. Afijn, mijn keuze is gemaakt. Omdat het vanmiddag niet meer regende, ben ik in de auto gestapt en ben naar Leeuwarden gereden. Ik had gewoon even zin om in de stad rond te banjeren. Ook hier een kleine markt met diverse politieke partijen, die nog probeerden de gunst van de kiezer te winnen. Het ging er erg vriendelijk en gemoedelijk aan toe. (Overigens waren niet alle politieke partijen aanwezig.)

P3180569P3180572P3180573P3180575De expositie van Rembrandt en Saskia – Liefde in de Gouden Eeuw – in het Fries Museum bleek volledig uitverkocht (Laatste weekend in Leeuwarden!). Enige tijd terug heb ik deze prachtige expositie al eens bezocht, maar had nog een heel klein beetje hoop dat er misschien vanmiddag nogmaals ruimte was. Nee dus. Voor diegenen die Rembrandt en Saskia in Leeuwarden hebben gemist, wees getroost: De tentoonstelling gaat op reis en is vanaf 12 april te zien in Kassel.P3180579P3180578P3180576

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s