Veel jonge gansjes in De Falom…, Lia 1, Lia 2, Lia 3, etc. etc. Van die gestreste pluisjes! Traditionele kranslegging in Feanwâlden. (4 foto’s)

P3230330Al een tijdlang had ik ze opgemerkt in het prachtige en uitgestrekte natuurgebied bij de Falom: Jonge Gansjes. Van die aaibare pluisjes die daar vaak tussen pa en ma gans een veilig heenkomen zoeken. Jemig, wat zijn die diertjes gestrest! Gistermiddag in het winkelcentrum werd ik geroepen en getipt om vooral eens naar de Falom te gaan…, door Lia. (Niet te verwarren met de Lia van de Primera!) Daarom noemde ik vanmorgen, toen ik op weg was naar een jaarlijkse kranslegging in Feanwâlden, deze waggelende gansjes voor het gemak: Lia 1, Lia 2, Lia 3 enz, enz. Vanmiddag terugkomend van een fotoreportage in De Westereen en opnieuw door De Falom reed, waren ze d’r opnieuw en weer sloegen al die ganzen en gansjes op de vlucht! Zullen wel gedacht hebben: Daar heb je die fotograaf alweer! Het blijft een prachtig gezicht.

P3230386P3230334P3230333

De volgende tekst is vd gemeente Dantumadiel: Vanochtend organiseerden de scholen in Feanwâlden de jaarlijkse herdenking bij het monument aan de Spoarloane in Feanwâlden. Groep 7 van De Frissel en de Dr Theun de Vriesskoalle herdachten met een kranslegging de gevallen slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Bij het monument werden gedichten voorgelezen, het Wilhelmus gezongen en een minuut stilte gehouden. Wethouder Rommy Kempenaar vertelde over Tjalling Talma die de oorlog niet overleefde. Op de avond van 14 april 1945 kwam hij in een vuurgevecht in Noardburgum terecht. Er werd geschoten en Tjalling raakte gewond. Hij overleed de volgende dag. Een dag voor de bevrijding. “Er zijn nog steeds veel mensen die geen vrijheid kennen. Laten we samen goed op onze vrijheid passen.”

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s