Kranslegging 4 mei bij monument op de Hoofdweg in Damwâld, na herdenkingsbijeenkomst in de hervormde kerk. (73 foto’s)

P3240290
Zoals op zoveel plaatsen in Nederland was er vanavond ook in Damwâld een 4 mei dodenherdenking, bij het monument aan de Hoofdweg, pal tegenover de Rabo-bank. Voorafgaand aan deze herdenking vond er in de Hervormde Kerk een speciale bijeenkomst plaats. Burgemeester Klaas Agricola sprak hier helder en duidelijk over het thema Democratie en Verantwoordelijkheid durven nemen. Verder was er een bijdrage van de leerlingen van KBS De Wel uit Broeksterwâld. Mevrouw Gjetsje Wijnstra-Eisma gaf haar bijdrage namens Dorpsbelang Wâlterswâld. Als laatsten gaven Siebrich Douma en Rianne Apoll-Helmus een muzikale bijlage.
Bij het monument werd ‘The Last Post’ gespeeld door Ria de Ruiter, gevolgd door twee minuten stilte. Daarna werden de kransen gelegd en tot slot volgenden de vele bloemen. Ook dit jaar was de belangstelling erg groot.
Wat het allemaal met mij persoonlijk doet…? Ik realiseer me terdege, dat we hier in het Vrije Westen genieten van een Geweldige Vrijheid, maar realiseer me dan ook direct: Hoeveel ellende er in de wereld is! Oorlog…, moderne oorlogvoering, met heel veel slachtoffers en ongelooflijk veel vluchtelingen … Nooit meer oorlog!

*** Druk op onderstaande foto om 73 foto’s te bekijken.

https://photos.app.goo.gl/9aQ7KCrvUCJimx4H8

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s