Campagne gratis cursus ‘Politiek Actief in de gemeente Dantumadiel’ van start gegaan door onthulling van een billboard in de Falom. (2 foto’s)

P3240390Woensdagochtend was er de start van een gratis politieke cursus. In de Falom onthulde burgemeester Klaas Agricola samen met griffier Teun de Jong een billboard, die vanaf deze week op meerder plekken in de gemeente zal opvallen. Ik mocht een aantal weken geleden de foto maken van wethouder Rommy Kempenaar en de raadsleden Vivian Tiermersma en Jan Jitse Visser. Vanmiddag samen met Nanne Lukas een kijkje genomen in de Falom.

De gemeenteraad van Dantumadiel biedt in samenwerking met Prodemos een gratis cursus aan om inwoners uit te leggen hoe de politiek werkt en hoe je daar invloed op uit kunt oefenen. De raad wil graag dat zo veel mogelijk inwoners snappen wat zij doet. Alleen zo kan een volksvertegenwoordiging goed zijn werk doen. De gemeenteraad hoort een weerspiegeling te zijn van de bevolking. Zo zou het bijvoorbeeld mooi zijn dat er bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen meer jongeren en vrouwen op de lijsten staan.

Er worden vijf avonden georganiseerd met praatjes, spellen, interviews en filmpjes. De eerste avond is 29 mei 2019. Het wordt in het Frysk gegeven en de cursusleider is Tieneke Clevering. Men kan zich aanmelden via e-mail: griffy@dantumadiel.frl

P3240393

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s