HarenMajesteit … een chic optrekje voor koningin Maxima in Dokkum? Mooie goudgele zonnebloem voor mijn Willy. Fries vlaggetje, Fries zakdoekje en m’n knuffeltje liggen gereed voor Nijmegen. Nog 4 nachtjes slapen…! (6 foto’s)

P3310046Morgen kan ik een kwartiertje langer blijven liggen. Het voelt als uitslapen. Vandaag was het Lukas zijn laatste schooldag en kan mijn grote vriend genieten van een welverdiende lange schoolvakantie. Vanmorgen was het dan ook voorlopig de laatste keer dat ik hem naar school bracht. Mensen vragen me wel eens… waarom doe je dit? Heel simpel, omdat ik dit heel leuk vind om te doen en ’s morgens toch altijd al heel erg vroeg wakker ben. Ben een hele slechte slaper. Drink daarom ’s morgens ook al heel vroeg koffie. Vanmorgen had ik twee zussen van Willy op de koffie: Janny en Sjieuwke (ja, alweer!). Brabantse Janny, natuurlijk van Friese komaf, heeft een mooie zonnebloem geplaatst bij het glasmonumentje van Willy. Waar ik overigens veel complimenten over krijg te horen! Langzaam aan komen er weer meer bloemen op haar graf. Wie weet… komen er volgende week Nijmeegse gladiolen bij. Het is een beetje traditie dat ik na de Vierdaagse,  gladiolen bij haar op het graf plaats. Echter eerst gaan we volgende week vier dagen lopen – vier keer veertig kilometer.

P3310054P3310052Het Friese vlagje en de Friese zakdoek, maar ook mijn knuffeltje gaan maandag allemaal weer mee richting Nijmegen. HarenMajesteit … een prachtige en opvallende naam in Dokkum. De deur stond vanmorgen een beetje uitnodigend open en ik werd getrokken door mijn nieuwsgierigheid… wat zou ik hier achter die gevel van de fa. Sonnema, voorheen een distilleerderij/likeurstokerij aantreffen?! Koningin Maxima haar chic optrekje in Dokkum? Nee…, maar wel een hele mooie kapsalon, op een bijzondere locatie!

P3310049P3310050P3310051

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s