Allegorische Optocht Sint Nicolaasga 2019. Prachtige Levende Theaterstukjes op en rond rijdende praalwagens. Dit allemaal tussen de buien door! (152 foto’s)

allegorische optocht sint nicolaasga 5 september 2019De eerste donderdag van de maand september. Vanmorgen heb ik genoten van de Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga. Dit moet je gewoon met eigen ogen gezien hebben. Zo ontzettend mooi! De creativiteit is erg hoog en je valt eigenlijk van de ene in de andere verbazing. Het materiaal gebruik, het schminken, de kostuums en dan niet te vergeten… de grote tot zeer grote praalwagens! Wat me ook altijd ontzettend aanspreekt, zijn al de bewegingen voor, achter en rond een praalwagen, van de ‘deelnemende figuranten’. Niks geen stijf gedoe! Het is een praalwagen, met daar op en omheen heel veel show! Er is ontzettend hard gewerkt en als je dan weet dat het schminken bij sommigen de avond voor de allegorische optocht al begint…., ja er wordt geschminkt geslapen! (Voorzichtig op de rug slapen… nou ja slapen…!) Aan belangstelling is het in Sint Nicolaasga nooit te klagen, zowel van het publiek niet, maar ook niet van het aantal deelnemende wagens.

Overigens: Vanavond trekt de colonne praalwagens nogmaals door het dorp. Extra is dan de sfeervolle en misschien wel verrassende belichting. Een echte aanrader, want de kwaliteit was dit jaar wederom erg hoog!

*** Druk op onderstaande fotolink om 152 foto’s van de 69ste Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga te bewonderen.

https://photos.app.goo.gl/LuNLspqK6MSQdMr88

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s