Commissaris van de Koning Arno Brok brengt ambtsbezoek aan de gemeente Noardeast-Fryslân, bezocht werd de Grote Kerk in Dokkum, de Theaterkerk in Nes en zeepfabriek Suver in Ee. (44 foto’s)

commissaris brok op werkbezoek 19 september 2019Vanmorgen verkeerde ik in de gelukkige omstandigheid om te mogen fotograferen tijdens het ambtsbezoek van Commissaris van de Koning aan de gemeente Noardeast-Fryslân. Dokkum was aan het ontwaken toen ik op De Zijl arriveerde en de nodige mooie sfeerfoto’s kon maken. De lichtval was prachtig! Op het programma stond een ontvangst van de heer Arno Brok op het stadhuis, door waarnemend burgemeester van Noardeast-Frylân, de heer Hayo Apotheker. Rustig wandelend ging het door de Hoogstraat naar de Grote Kerk op de Markt. Leuk om hier weer eens te zijn, hier liggen voor mij nog zeer goede herinneringen. De naam ds. Schelling zegt sommige lezers misschien nog iets… hij heeft ons huwelijk destijds ingezegend. Daarna ging het naar alweer een kerk…, dit maal naar de Theaterkerk in Nes. Mij ook niet onbekend, want ik heb in deze kerk al eens een prachtig concert mee mogen maken. De Theaterkerk… misschien beter bekend als de Theaterkerk van Anke Bijlsma. Momenteel – zo ook vanmorgen – vinden hier de repetities plaats voor de Friese Theatervoorstelling ‘De man fan dyn libben’. Hierin speelt diezelfde Anke een rol, samen met Jan Arendz en Marijke Geertsma. (Première op 11 oktober in theater het Posthuis in Heerenveen, daarvoor nog driemaal een try-out o.a. in Brantgum (1x) en de Theaterkerk in Nes (2x). Tot slot ging het gezelschap naar zeepfabriek Suver, naar de gezusters Sita en Johanna Veenstra. Deze dames maken met de hand biologische zeep in kleine oplage in een kleine productieruimte in Ee. Voor de nieuwsgierigen onder ons, neem vooral eens een kijkje op: https://zeepfabrieksuver.nl/

*** Druk op onderstaande FOTOLINK om 44 foto’s te bewonderen.
 
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Commissaris van de Koning Arno Brok brengt ambtsbezoek aan de gemeente Noardeast-Fryslân, bezocht werd de Grote Kerk in Dokkum, de Theaterkerk in Nes en zeepfabriek Suver in Ee. (44 foto’s)

  1. Wat leuk Nanne, it wie in hiele eer om it geselskip by ús yn de Zeepfabriek te ontmoeten! En leuk om dy wer te treffen. Dankewol foar dit moaie stikje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s