Tussen Slik en Zand Ameland 2019: Sportieve wandelaars genieten tussen Wad en Noordzee van het mooie natuurrijke Ameland. (158 foto’s)

tussen zand en slik AMELAND 19 oktober 2019

Zaterdag 19 oktober hebben we kunnen genieten van een prachtige wandeltocht, de negende  editie van Tussen Slik en Zand op Ameland. Vorig jaar werd het een dag met heel veel zon, dit keer moesten we het met iets minder doen. Echter voor mij was dit het ideale weertype voor een flinke en stevige wandeling over het mooie eiland. Intens genieten van een prachtig natuurrijk stukje Ameland, 25 kilometer langs het wad en het strand, door duinen en bossen,  met af en toe een behoorlijke klim en de daarbij horende afdaling. Allereerst liepen we langs het Wad tot aan de Ballumer Bocht. Daarna begon de oversteek richting camping Roosduinen in Ballum en Hollum, om uiteindelijk via het Finnegatspad en het Groene Strand, door de duinen en het bos richting Nes te lopen. De welbekende laatste loodjes, richting de finish op het Kerkpleintje in het gezellige centrum van Nes. De nazit op het terras van Nes Café en Van Heeckeren werd als vanouds gezellig, het begint steeds meer op een soort van reünie te lijken. Heel veel bekende gezichten. Dit typeert ook wel een beetje het gezellige sfeertje van alweer een zeer geslaagde Tussen Slik en Zand! Mijn afstand was dit jaar 25 kilometer. De organisatie en de verzorging was zoals altijd  perfect. Een dikke pluim! Bedankt en tot volgend jaar.
*** Druk op onderstaande FOTOLINK om 158 foto’s te bewonderen.
(Helaas krijg ik af en toe te horen dat de Fotolink niet geopend kan worden. Geen idee wat het probleem is! Tip: Kopieer in dat geval de Link naar de foto’s en plak deze boven in de adresbalk of locatiebalk)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s