Pakjeshuis van Sinterklaas in Dokkum – Lopen in alle rust over zeedijk van Wierum naar Paesens-Moddergat – Kerstman rukt snel op – Wintervogeltjes lusten wel een nootje! (8 foto’s)

P3420232P3420236P3420239
Wie denkt dat ik thuis maar wat binnen zit, heeft het helemaal mis! Wel gaat het in deze donkere periode van het jaar allemaal iets minder actief, maar maak bijna dagelijks de nodige beweging. Hetzij lopend, hetzij op de fiets. De afstanden zijn inderdaad iets korter. Bijvoorbeeld zondag nog een heerlijke wandeling gemaakt bovenop de zeedijk tussen Wierum en Paesens-Moddergat. Met links het zicht over het Wad. Wat een rust en je komt echt bijna niemand tegen. Vervolgens via een betonpad langs de akkerbouwlanden terug richting Nes, om uiteindelijk in de schemering weer terug te keren bij de auto in Wierum. Vanmiddag moest ik in Dokkum zijn. Uiteraard heb ik ook kort een kijkje genomen bij het Pakjeshuis van Sinterklaas. Vandaag geen Sinterklaas of Zwarte Piet te bekennen, maar komend weekend is het Hellinghûs voor iedereen toegankelijk. Je kan dan met eigen ogen zien hoe druk de Zwarte Pieten bezig zijn om alles in gereedheid te brengen voor Pakjesavond en natuurlijk is er dan een fotomomentje met Sinterklaas. Ondertussen denk ik ook weer aan de Wintervogeltjes en hangen er vetbolletjes, netjes met nootjes in de boom. Het lijkt af en toe Schiphol wel… het is een komen en gaan van Koolmeesjes, Pimpelmeesjes, Vinkjes, gewone Huismussen én het Roodborstje ruimt op de grond al de kruimeltjes keurig netjes op. Ondertussen heeft de Specht het ongeveer 35 jaar oude boompje in de voortuin ook ontdekt.
P3420241P3420242P3420243P3420244P3420245
Maar evenals in Damwâld, probeert ook in Dokkum de Kerstman onze kindervriend Sinterklaas in te halen. Veel etalages veranderen met de dag meer en meer in Kerstsfeer. Langzaam wordt de mooie, gezellige en oude traditie van Sinterklaas onderuit gehaald. Worden er trouwens al oliebollen gebakken…? Voor je het goed en wel  beseft is het weer Nieuwjaarsdag …. dan worden de dagen zogenaamd weer langer. (Geeft me altijd weer een goed gevoel!)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s