Sinterklaas-wandeltocht van Damwâld-Rinsumageest-Raard-Bornwird-Dokkum naar uiteindelijk weer naar de Kerstboommarkt in Damwâld. (28 foto’s)

rondje lopen van rinsumageest naar dokkum 30 november 2019Wat een fantastische dag met uiteindelijk toch nog een prachtige wandeltocht, niet alleen in het teken van Sinterklaas maar ook nog eens in het teken van de Kerstman. Wat hebben die twee lui toch een invloed op ons… de laatste dagen van 2019! Zaterdagmorgen 08.00 uur. Ik zit te wachten op een telefoontje van mijn schoondochter, om voor en met haar een kerstboom te halen. Dit helemaal tegen mijn principes in: Een kerstboom vóór Sinterklaas, foei! Enfin geen telefoontje, dus dan maar gewoon stofzuigen, de rotzooi opruimen, etc., etc. Het is stralend weer en ik trek de wandelschoenen aan… uitgerekend op dat moment gaat de telefoon: Zullen we nu een kerstboom halen? Let wel het is 12.10 uur! Nee, is mijn antwoord, sta op het punt om te gaan lopen! Per slot van rekening moet ik ook aan mijn  wintergewicht en m’n conditie denken! Zo gezegd, zo gedaan! Allereerst naar Rinsumageest en een kijkje genomen bij het Sinterklaas-huis aldaar. Daarna een beppe in spe een hart onder de riem gestoken – zo van: het komt allemaal wel goed! Via Sibrandahûs naar Brantgum gelopen. Hier kwam het dramatische ongeval met Tjibbe ter sprake…, daarna via Raard en Bornwird naar Dokkum gelopen. Heb nog heel kort – veel te kort! – een kijkje in het Pakjeshuis genomen, in het Hellinghûs Dokkum. Eén en al gezelligheid. Hier ben ik echt te kort geweest, maar ik moest lopend terug naar Damwâld om een kerstboom te halen! Het is allemaal nog nipt gelukt en ben zelfs nog langs de apotheek langs geweest voor de broodnodige persoonlijke ‘peppillen’! Kan terugkijken op een prachtige en zeer gevarieerde dag én de kerstboom hebben we, Dienie en ikke, nog tijdig gehaald. Staat nu keurig in de kamer op de Haadwei! Maar ook hier kwam de buurtsinterklaas en pieten langs!

Druk op onderstaande fotolink om 82 foto’s te bekijken.
(Helaas krijg ik af en toe te horen dat de Fotolink niet geopend kan worden. Geen idee wat het probleem is! Tip: Kopieer in dat geval de Link naar de foto’s en plak deze boven in de adresbalk of locatiebalk)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s