Marian de Hoop neemt een fotoboek en vaarbewijs van de ballonvlucht in ontvangst en krijgt tevens een zeer bijzonder beeld. (66 foto’s)

P3420626Donderdag 30 oktober ging Marian de Hoop haar wens in vervulling. (Marian, een jonge en vrolijke meid, heeft de ziekte MLD. Een progressieve ziekte waarbij de witte cellen in de hersenen langzaam afbreken en daardoor steeds meer functies in het lichaam uitvallen. Aanvullende regel Nanne) Samen met haar ouders, zussen en vriendin Anneke zweefden ze in de luchtballon over hun huis, dorpen en weidse weilanden. De actie die hiervoor is gehouden door kalebassen en pompoenen van Zorgkwekerij Wâldgrien te verkopen bij Spar Damwâld, heeft meer opgebracht dan voorzien was. Door de geweldige respons van Damwâld en omgeving kon de wens van Marian in vervulling gaan. Er bleef zelfs nog geld over, zodat Thijs en Anje Zijlstra van Wâldgrien en Erik Compaan van de Spar familie de Hoop een blijvend aandenken konden geven aan deze bijzondere dag.

Woensdag 4 december boden zij Marian en haar ouders een fotoboek aan van de ballonvaart. Vriendin Anneke kreeg eenzelfde fotoboek. Voor de zussen Janna en Hendrika was een fotomoment met Marian op canvas vast gelegd. Als grote verrassing is er een beeld gemaakt door Durk Schilstra. Uit een houtblok toverde hij met kettingzaag een paar handen die een hart dragen. Dit beeld staat symbool voor deze mooie actie: De ‘Mienskipgaf met hand en hart voor Marian en haar familie. De handen verwarmen het hart van familie de Hoop.

Door het idee wat ontstond bij Erik en Anje en de mensen van Damwâld en omgeving, is dit alles mogelijk gemaakt. Marian, haar vriendin en familie de Hoop hebben volop genoten in de lucht en kunnen door het bekijken van de foto`s, nog lang nagenieten van dit prachtige moment. Alle reacties op dit hele gebeuren hebben hun enorm gesterkt hun dank is dan ook groot voor dit warme gebaar van iedereen die dit mede mogelijk hebben gemaakt. (Tekst Anje Zijlstra)

Druk op onderstaande fotolink om 66 foto’s te bekijken.

https://photos.app.goo.gl/7XvcWLi6Fm1zoXpy9

(Helaas krijg ik af en toe te horen dat de Fotolink niet geopend kan worden. Geen idee wat het probleem is! Tip: Kopieer in dat geval de Link naar de foto’s en plak deze boven in de adresbalk of locatiebalk)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s