Vrijpartij tussen woerd en eend: Eén grote martelpartij, soms met dodelijke afloop! Nog heel even wachten en het is weer Lente! (3 foto’s)

wokkel-1
Je kunt de klok er bijna op gelijk zetten! (Alhoewel…, dit jaar wel heel erg vroeg!) Er wordt echter op Nanneoedsz al geruime tijd hevig gezocht naar het merkwaardige verhaal van de wokkelvormige penis van een woerd. Al enkele jaren heb ik ditzelfde verhaal geplaatst (Er wordt ook om gevraagd naar een herplaatsing!). De vraag komt dan natuurlijk bij jullie op: Hoe kom ik nou bij zo’n onderwerp?! Welnu, inmiddels jaren terug liepen we de Waddenwandeltocht en op de route langs de Dokkumer EE zwommen eenden. Mij werd toen de vraag gesteld, of ik wist dat tijdens de paring van eenden het er nogal ruig aan toe kan gaan? Je zou bijna kunnen spreken van een verkrachting. Deze vraag kon ik met ja beantwoorden. Ik heb dit meerdere malen zelf gezien. Het gaat er inderdaad enorm ruig aan toe. De paring vindt plaats in het water en de woerd pakt het hele liefdesspel hardhandig aan. Er is daarom ook geen sprake van enige liefkozing! Het komt dan ook nog al eens voor dat een vrouwtjes-eend echt verzuipt! Dit komt door het feit dat de mannetjes eend, de woerd, een wokkelvormige penis heeft! (Een Wokkel dus). Misschien denk je aan iets van een lengte van 3 of 4 centimeter. Nee, helemaal mis! Het heeft ongeveer de lengte van 20 centimeter! Onvoorstelbaar. Dit glijdt niet zomaar eventjes makkelijk naar binnen, d’r moet echt gewrongen worden! Het arme vrouwtjes-eendje beleeft er absoluut geen plezier aan. Dit onderwerp wekte vorig jaar, mijn nieuwsgierigheid op en via Internet kwam ik aan de volgende informatie.
wokkel-2
Gelezen op Internet: Eenden, ganzen en zwanen hebben een penis, terwijl dat bij de meeste andere vogels niet het geval is. Vrouwtjes hebben een spiraalvormige genitaal, waardoor de relatief lange penis van de woerd niet goed kan penetreren, als het vrouwtje dat niet wil. Zoals dit vaak het geval is als een alleenstaand mannetje een vrouwtje van een ander mannetje probeert te bevruchten. Alle woerden hebben een kurkentrekker-penis, of te wel een wokkel. Een eendje, genaamd de Argentijnse stekelstaart, heeft de aller langste! Er zijn woerden gevonden met een penis van 42,5 centimeter. Waar dat allemaal in het lijfje van een woerd blijft?! Buiten het paringsseizoen zit de penis, de wokkel, opgerold in het lijf van de woerd! Het lijkt wel een brandslang! Vogels, die geen penis hebben, wrijven met hun lichaamsopening tegen elkaar aan, daardoor gaan de zaadcellen van het mannetje op het vrouwtje over. Dat wrijven is een kwestie van een paar seconden!
wokkel-3
(De foto’s van de parende Witte Eendjes heb ik gemaakt in Aldeboarn.)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s