In de auto moeten blijven zitten tijdens de overtocht van en naar Ameland is geen pretje! Zwart mondkapje is voor mij een kostbaar bezit, maar zie eruit als een kleine vriendelijke terrorist. Bijna onherkenbaar! (3 foto’s)

P3760600

Dinsdagmiddag heb ik al vroeg de boot genomen, in plaats van de laatste boot ’s avonds. Had verder nog weinig te zoeken op Ameland. De overtocht per auto…, kan ik nou niet echt als leuk bestempelen. Niet leuk, want je moet in de auto blijven zitten tijdens de overtocht, die toch een uur duurde. Het was bloody hot en benauwd. Mazzel had ik dat de Seat in de uiterst linker rij moest staan, met voor mij nog één auto. (Zie foto hierboven) Daardoor kon ik met de nodige moeite nog een kleine glimp opvangen van de buitenomgeving én niet onbelangrijk… af een toe een vlaagje frisse wind happen – godzijdank! Nee, leuk is anders. Nu ben ik niet claustrofobisch…, echter je zult dit maar zijn en ergens klem in de middelste rijen staan! Afijn ik was weer lekker vroeg in mijn eigen omgeving, na een fantastische week in mijn chalet op camping De Kiekduun.
P3760605
Woensdagmiddag moest ik naar de weekmarkt in Dokkum. Juist ja.., naar de Kaasboer om een pond Solight belegen én gerookte geitenkaas. Daarnaast veel tijd gemaakt om hier en daar een praatje te maken. Veelal over de schietpartij… die niet echt een schietpartij bleek te zijn. Vreselijk! Zelf heb ik zoiets van zeer dichtbij meegemaakt… en bij het horen van zoiets… krijg ik nog steeds kippenvel! (Dit na ongeveer ruim 27 jaar!). Mondkapjes heb ik in de auto liggen. Een doosje met 20 witte mondkapjes. Vreselijke dingen, maar het moet! Dan ook nog eens een afschuwelijke witte kleur. Van mijn schoondochter Dienie kreeg ik een ZWART mondkapje. Als een kind zo blij… ben ik! Hier kan ik mee over straat lopen. Of ik probleemloos een bankgebouw kan binnenlopen…, weet ik nog niet zo.
P3760630
(Jemig… dat ziet er toch niet uit! Ik lijk wel een terrorist! Nou ja, voorkomen is beter dan genezen. Met name in deze corona-periode!)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s