Rondje Ameland 2018 een fantastische Wandeltocht van 50 kilometer – Vechten tegen de Elementen van de Natuur – Regen en een zwaar strand! (133 foto’s)

Normaal gesproken was ik vanavond vertrokken naar mijn slaapadres in Hollum, om me zaterdagmorgen om 04.00 uur te melden bij de start voor het mooie Rondje Ameland. Een klassieker onder de wandeltochten: 50 kilometer lopen rondom het eiland. Echter door de Corona is dit jaar ook het Rondje Ameland helaas afgelast. Het zou dit weekend mijn zeventiende Rondje Ameland geworden zijn…

p3440832Juni 2018 schreef ik het volgende: Tijdens de tweeëntwintigste editie werd het opnieuw genieten van het machtig mooie Rondje Ameland! Anders dan de vorige edities…! Het werd mijn zestiende Rondje Ameland. Dit jaar ook weer het Halve Rondje Ámeland. (25 kilometer). Altijd is het de vraag: Wat zal je aantreffen op deze route van 50 kilometer. Het is elk jaar opnieuw genieten van de natuur en af en toe vechten tegen de elementen van de natuur. Deze keer werd het echt een gevecht tegen de elementen van de natuur. De start werd gelijk een natte aangelegenheid. Het regende en daarom moest gelijk de regenkleding aangetrokken worden. Een start met wapperende poncho’s. De stemming was en bleef goed, want het zou tot ongeveer half zeven blijven regenen en daarna zou het droog worden. Bij de steiger in Nes werd het echt droog en bleef het droog.

p3440852Bij paal 21,6 kom je dan, via een rondje Oerd, op het strand en dan is altijd de vraag… hoe is de situatie op het strand. Dit jaar was het zwaar! Tot en met Ameland Adventure, het punt waar de 25 kilometer wandelaars het strand op kwamen, was het strand alleen maar mul en werd het redelijk afzien. Echter dit hoort er allemaal bij, dit is Rondje Ameland. Feit is dat Rondje Ameland perfect georganiseerd is. Ook dit jaar werd er weer heel goed voor ons gezorgd en heel belangrijk: Er wordt ontzettend goed op de wandelaars gepast. Daarom ook dit jaar weer een dikke vette pluim voor de organisatie. Ook het finishen in hartje Hollum, is altijd weer reuze gezellig en wat smaakt een pilsje dan lekker!

Druk op onderstaande fotolink om 133 foto’s te bekijken.

https://photos.app.goo.gl/z4YcnVkhAuf3TODX2

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s