Herfstwandeling (25 kilometer) vanuit het Drentse Ekehaar in de prachtige omgeving van de Broekstreek, met een twaalf uurtje in Grolloo, het dorp van Harry ‘Cuby’ Muskee. (101 foto’s)

Al vroeg tuurde ik vanmorgen de duisternis in, om te kijken of het ook mistig was. Geen mist en daarom in de auto naar het Drentse Ekehaar. De autorit daar naartoe werd al genieten van een prachtige zonsopkomst, met hier en daar een mistbankje boven de landerijen. Een mooi autoritje! Wandelgroep de Eekhof had maar liefst vier afstanden uitgezet voor de honderden wandelaars die hierop afkwamen. Iedereen kon gelijk om 09.00 uur starten. Mijn afstand werd de langste van 25 kilometer. Wandelen in en rond de Broekstreek. Voor mij vandaag eens geen weidse vergezichten, maar lopen over verharde en onverharde wegen en vooral paden, door absoluut een prachtige natuur in het Drentse landschap. Heel véél bomen! De start was behoorlijk fris te noemen, iets van 3 graden boven het vriespunt. Maar het werd een zonnige Herfstwandeling en in Grolloo heb ik toch besloten om in de korte broek en een shirtje met korte mouw verder te gaan lopen. Een kwestie van laagjes en afritsen. Grolloo, het dorp van Cuby oftewel Harry Muskee. Cuby van de legendarische bluesband Cuby + Blizzards. Veel herinnert aan Harry ‘Cuby’ Muskee in Grolloo. Voor mij was dit dan ook genieten! Zoals gezegd verder een mooie tocht langs houtwallen, weiden en essen, door een klein heideveldje, langs vennetjes en door bossen. Genieten en gelijk een mooie training voor de Waddenwandeltocht in Ferwert en uiteraard Slik en Zand op Ameland.

*** Druk op onderstaande fotolink om 101 foto’s te bekijken, daarna drukken/scrollen op de eerste/tweede foto in het album en voilà een diashow start.

https://myalbum.com/album/2aJcV9RM7d4f

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s