Tussen Slik en Zand Ameland zaterdag 23 oktober 2021. Wat een bijzondere mooie 10de editie, deze jubileum-editie: Wandeltocht tussen Wad en Noordzeestrand. (185 foto’s)

TUSSEN SLIK EN ZAND AMELAND 2021. Heel veel wandelaars van de tiende editie van de inmiddels zeer bekende Wandeltocht Tussen  Slik en Zand arriveerden vrijdag in stormachtige omstandigheden op Ameland. Dit werd direct genieten van het hoge water. Gewoon Ameland, maar effe anders! Ook ik heb vrijdag m’n twee wandelmaatjes Klaske en Liesbeth van de boot gehaald. Het water stond zo hoog, dat ik in eerste instantie niet mocht doorrijden naar de pier. Kort voor het aanmeren van de Oerd mocht het dan toch. ’s Middags hebben we direct een loopke gemaakt bij Hollum. Een warming-up voor de volgende dag. Zaterdagmorgen half acht zijn we lopend de deur uitgegaan richting de start van de 10de editie van Slik en Zand. Wij hebben de jubileumafstand van 35 kilometer gelopen. De start en de wandeltocht was geheel coronaproof. Gelijk doorlopen en geen massastart. Perfect. Het werd een fantastische dag om te wandelen. Een prachtige route over het eiland door bossen, duingebieden naar het altijd mooie Wad, via Ballum. Lopen door Hollum, door de prachtige Hollumer bossen en bij de vuurtoren weer via de duingebieden naar het brede strand van Ameland. Wat een prachtige en afwisselende route! Dan uiteindelijk bij de strandovergang via Klein Vaarwater naar Buren en vervolgens finishen in het gezellige centrum van Nes. Het ging allemaal weer hartstikke goed en het werd echt genieten van een zeer bijzondere en goed georganiseerde wandeltocht. Daarna nog genoten van zeg maar… een gezellige afterparty op de terrasjes. Genoten van een super live-band bij Binnen. Dit is denk ik ook de meerwaarde van Slik en Zand. De Wandeltocht is het waar het omdraait… echter daarna barst het los van één en al gezelligheid! Niet voor niks een wandeltocht met bijna 2000 deelnemers. Uniek Mooi! Bedankt Organisatie. Zondagmorgen wederom de wandelschoenen aangetrokken en gelopen bij de Koaipleats… opnieuw genieten van een ongekend mooi stukje Ameland. Daar bij de Slenk keek ik om me heen en bleek ik midden in mijn leven te staan…!

*** Druk op onderstaande fotolink om 185 foto’s te bekijken, daarna drukken/scrollen op de eerste/tweede foto in het album en voilà een diashow start.

https://myalbum.com/album/ms2Z75cQag8y

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s